Hopp til hovedinnhold


– Traumatisk

Passasjerene i flybussen hadde sittet på skrå og klamret seg fast i halvannen time da ambulansepersonell tok tak i situasjonen: – De var proffe, behersket og veldig veldig flinke. Fantastiske folk,  sier passasjer Else Marie Nyby til Altaposten.
Det var søndag ettermiddag at Boreals flybuss som var på vei fra Hammerfest til Alta havnet i grøfta like ved Laudun. Snø og is presset mot døra som ikke lot seg åpne. Sjåføren ba flere ganger forbipasserende bilister som ville hjelpe om å kjøre videre.
– Jeg hørte han si på telefonen at det var fare for at bussen skulle tippe og at den krenget omlag 45 grader, forteller Nyby.
– Å sitte på skrå og klamre seg fast med beina mot armlenet ble etter hvert ganske traumatisk. Jeg var så glad da personell på en forbipasserende ambulanse tok tak i situasjonen og beordret evakuering gjennom sideruta til bussjåføren, forklarer hun.
Hun sier siderutene ikke kunne åpnes, på grunn av at den sterke vinden ville fylle bussen med luft og dermed tippe den.
– Vi skal gjøre en vurdering, sammen med sjåføren, om evakueringen ble utført på en god nok måte. Jeg sitter foreløpig med litt for lite informasjon om hva som skjedde, kommenterer driftsleder på bussiden i Boreal transport i Finnmark, Torstein Simonsen.
Krevende forhold
Simonsen sier veien over fjellet ble stengt like etter utforkjøringen.
– Det var krevende forhold med svært sterk vind. Vurderingen skal ha vært at passasjerene hadde det bedre inni bussen enn å stå ubeskyttet ute i uværet, forklarer Simonsen.
Les mer om saken hos Altaposten