Hopp til hovedinnhold
Gunhvor Hval på regionalt mesterskap på Gjøvik 2018. © Fredrik Naumann/Felix Features
Gunhvor Hval på regionalt mesterskap på Gjøvik 2018. © Fredrik Naumann/Felix Features


Trafikkulykker, medisinske tilfeller og kjøreøvelser: Lørdag suser ambulansene rundt i Gjøvik

På i alt seks forskjellige steder i byen vil det bli hyppig ambulanseaktivitet når SI-mesterskapet i ambulansetjenesten blir arrangert for første gang

Det melder Oppland Arbeiderblad.

Det kommer til å bli litt aktivitet som folk nok vil merke, sier områdeleder for ambulansetjenesten i Vestoppland, Håvar Åsengen.

Quality Strand Hotel vil være base for konkurransen. Herfra sendes de fem deltakende lagene ut på oppdrag langs RV 4 ved Bråstad, Skibladnerhuset, Vardal idrettsplass, Plantasjen samt to privatadresser i byen.

Etter innledende runder i Sykehuset Innlandets fem områder hvor i alt 14 lag deltok er et fra hvert område nå plukket ut til det sentrale mesterskapet.

Her blir ambulansepersonellets ferdigheter testet i konkrete situasjoner, og på hver av postene står dommere og følger med på hvordan lagene, som består av tre personer hver, løser oppgavene.

Vinneren blir sendt videre til Nasjonalt ambulansemesterkap, hvor det beste laget igjen vil få muligheten til å prøve seg i samme typen mesterskap for hele Europa.

– Å lage en slik tevling internt er med på å rette oppmerksomheten mot å trene casebasert og på lagarbeid. I tillegg gir det et insentiv til å bruke jobbtida i stille perioder til å øve, sier Åsengen.

Bak det nasjonale mesterskapet står interesseorganisasjonen EMS Norway, som er en samlefane for prehospital tjeneste som offentlige så vel som private aktører, organisasjoner og relevante fag- og opplæringsinstitusjoner kan være en del av.

Les mer om saken hos Oppland Arbeiderblad.