Hopp til hovedinnhold


- Torpederer felles sentral

Brannsjef I Østre Agder, Svend Svendsen, mener sykehusstyrets beslutning om å flytte AMK til Lillesand ødelegger Sørlandets sjanse til å få en av de regionale alarmsentralene som nå planlegges.

Brannsjef I Østre Agder, Svend Svendsen, mener sykehusstyrets beslutning om å flytte AMK til Lillesand ødelegger Sørlandets sjanse til å få en av de regionale alarmsentralene som nå planlegges, skriver Agderposten.

Les også på NRK Sørlandet: Tror ikke på 112-sentral i sør

Drammen Ligger den første helt lokaliserte alarmsentralen i Norge, og der frykter Svend Svendsen at 110- og 113-sentralen for Sørlandet kan havne, etter at sykehuset besluttet å samlokalisere AMK for Sørlandet i Lillesand.

For mens Arendal og Kristiansand sliter med å bli enige om hvor AMK for Sørlandet sykehus skal plasseres, jobbes det nasjonalt med å kutte drastisk i antallet alarmsentraler for brann og akuttmedisin.

– Om AMK hadde gått for en samlokalisering med brannvesenet i den nye brannstasjonen som nå forhåpentligvis skal bygges, ville vi vært en soleklar kandidat for en av de felles sentralene. Nå risikerer vi at nødtelefonene våre havner i Stavanger eller Drammen, sier Svendsen. Som gjerne ville at Sørlendingene skulle vært med i et pilotprosjekt for å prøve ut felles alarmsentraler.

Les mer om saken i Agderposten