Hopp til hovedinnhold


Toppsakene i 2010

Det har vært et begivenhetsrikt år, hvor både ambulanseutdanning, fysiske krav og autorisasjonsordningen har engasjert. Askeskyer og håndtering av aggressive pårørende har skapt forbigående mediestormer. Men vi er kanskje aller mest glade i interne spøker, og å lese eller se bilder av oss selv eller hverandre. Her er de mest leste sakene i 2010.

Det har vært et begivenhetsrikt år, hvor både ambulanseutdanning, fysiske krav og autorisasjonsordningen har engasjert. Men vi er kanskje aller mest glade i interne spøker, og å lese eller se bilder av oss selv eller hverandre. Her er de mest leste sakene i 2010.

Les også: De ti mest leste fagstoffsakene

Nyhets- og konferansesidene er aller mest besøkt på Ambulanseforums nettside, fagstoffsidene og jobbmarkedsidene følger tett etter. Dette er de mest leste enkeltsakene:

Foto: Erik Holsvik/ Rogalands Avis


9. 26 nye ambulanselærlinger

Den 23. august begynte 26 nye lærlinger i ambulansetjenesten i Oslo og Akershus. Ni jenter og 17 gutter mellom 20 og 41 år var så heldige å bli rekruttert blant over 90 søkere.  Gjennomsnittsalderen er 26 år på gjengen. Se bilde!

10. Vil ha bachelor paramedic - raskt

Det var en samstemt sal på halvdagsseminar med statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) Tone Toften, som sendte sterke signaler til departementet om at de ønsket fortgang i å få en bachelor paramedicutdanning i Norge.Mye leste saker har også vært debatten om fysiske krav for ambulansearbeidere: For feit for faget?, video av forskjellen på å sitte for- og bakovervendt for barn i kollisjon i bilen, Team113s eventyrlige sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes i august og ikke minst vår aller første, men ikke siste quis: Julequisen om hjertearytmier.

Fredelig jul dere!