Hopp til hovedinnhold


To bilister som kjørte forbi ulykkesstedet fikk tordentale av politiet: – Det er helt tullete

1700 kroner i bot og to prikker i sertifikatet. Jahn Eirik Johansen i UP ber folk slutte å filme ved trafikkulykker, skriver Smaalenenes Avis (krever innlogging).

På Vammaveien var det fredag ettermiddag en trafikkulykke, hvor to biler var involvert. Det oppsto køer i begge retninger, politiet dirigerte trafikken forbi ulykkesstedet. Da bilene kjørte forbi måtte politiet åpne døren på to av bilene og be de om å ikke filme ulykkesstedet. Jahn Eirik Johansen i UP bare rister på hodet av oppgitthet.

– At folk kan være så dumme? Det er helt tullete. Drive å filme mens man kjører forbi en trafikkulykke. Nå har det skjedd to ganger på kort tid, sier Johansen.

Han vil verken si ja eller nei på om det er et økende problem. Men han har et klart budskap om at mobilen skal ligge i fred når man kjører bil.

– Det er farlig for den som kjører og det er farlig for dem som jobber på ulykkesstedene. På steder som dette går nødetatene rundt, da gjelder det å være oppmerksom på veien. Det er heller ikke hyggelig for dem som er involvert i ulykken at det blir filmet, sier Johansen.

Da Johansen kom tilbake etter en prat med en som dro fram mobilen for å filme på ulykkesstedet, kan han opplyse at det ble en dyr film.

– Han fikk et forelegg på 1.700 kroner, i tillegg til to prikker på førerkortet.

– Hva sier førerne som blir stoppet for å filme mens de kjører bil?

– Han jeg snakket med nå la seg helt flat, svarer Johansen.

En annen bil ble stoppet av en av Johansens kollegaer. Føreren fikk en tordentale av politimannen. Politiets klare oppfordring er å la telefonen ligge når man kjører bil.

Les mer om saken hos Smaalenenes Avis (krever innlogging)