Hopp til hovedinnhold
Per Fugelli. Foto: Jarle Vines


Tillit - helsetjenestens grunnstoff

«Hvilke prinsipp er det som holder universet sammen?» spør Per Fugelli. Bli klokere hans betraktninger om ulike former for tillit.

Ambulanseforum nr. 2 2013.

Den 19. september år 2000 fikk nobelprisvinneren Leon Lendermann et glimt av the God particle. Dette gudestoffet som kan gi svar på et av vitenskapens største mysterier: Hvilke prinsipp er det som holder universet sammen?

I dette foredraget skal vi være nysgjerrige på gudestoffet tillit. Det prinsipp som holder den syke og hjelperne sammen.

Per fugelli var norsk lege, professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo og samfunnsdebattant. Også kjent fra Thomas Seltzers Trygdekontoret. Tildelt Fritt Ords Pris i 2013 for å ha gitt en stemme til kreftsyke og de som står ansikt til ansikt med døden. Fugelli er opptatt av hvordan fordeling av makt og goder i samfunnet påvirker menneskenes helse. Ikke bare i økonomisk forstand, men også fordelingen av verdier som trygghet, frihet og verdighet. Fugelli ble tildelt Karl Evangs pris for god helseopplysning i 2010, og Siddisprisen i 2012 for å på særskilt måte å ha bidratt til åpenhet og/eller debatt, Menneskeverdets livsvernpris i 2017, samme år som han døde. Foto: Jarle Vines
Tillit - er fundamentalt. Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.