Hopp til hovedinnhold


Til topps i årets viktigste NM

Laget fra Ringerike brann- og redningstjeneste, ambulanse og politi demonstrerte den mest velsmurte redningsaksjonen under NM i hurtigfrigjøring denne uka, skriver Fagbladet.
Les også Østlandets Blad: Kapret tredjeplassen i NM i hurtigfrigjøring
NM i hurtigfrigjøring ble arrangert for andre gang på Norsk Luftambulanses rednings- og øvelsespark i Hallingdal denne uka. Det er et mesterskap der deltakere fra brann, ambulanse og politi finpusser ferdigheter til fingerspissene, i disse dagene for å vinne, men med klart mål om at du og alle andre på veien skal være i enda litt tryggere hender dersom ulykken er ute.
Lagene består av fire deltakere fra brann- og redningskorps, to fra ambulanse og en fra politi. Stoppeklokka starter når første brannkonstabel setter foten i bakken etter ankomst på skadestedet. Den stopper når bilen er skåret opp, pasienten tatt hånd om, behandling påbegynt, skadested sikret og pasienten klar for transport. I samme sekund som døra på ambulansen lukkes ser dommere og deltakere hvor mange minutter og sekunder det gikk med til redningsaksjonen.
Hos Luftambulansen på Torpomoen i Hallingdalen ble rekord etter rekord fra fjorårets mesterskap grundig slått.

Utrolige aksjoner

I fjor gjennomførte vinnerlaget sin aksjon på litt over 12 minutter. I år gjennomførte samtlige lag på mindre enn ti minutter. Tiden på de tre beste lagene var alle på rundt 7 minutter og 30 sekunder.
- Helt utrolig, gjentok prosjektleder for mesterskapet, Knut Fonneløp Storhaug fra Norsk Luftambulanse etter det første laget og etter det andre som slo til enda hurtigere. Da imponerte gjester registrerte at ni minutter var satt som standard slo første lag til med syv og et halvt minutt.
- Til tross for solide prestasjoner i fjor, så har det vært en enorm forbedring i løpet av dette året. Det betyr at vi har nådd målsettingen om tverretatlig samarbeid og felles øvelser, kommenterer han.
Les mer om saken hos Fagbladet