Hopp til hovedinnhold


TETRA-seminaret 2009

HHvor forsinket er dere? er det spørsmålet Tor Helge Lyngstøl, direktør for Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) får oftest. Han erklærte 2010 som det store nødnettåret i åpningsforedraget på årets Tetraseminar.

Hvor forsinket er dere? er det spørsmålet Tor Helge Lyngstøl, direktør for Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) får oftest. Han erklærte 2010 som det store nødnettåret i åpningsforedraget på årets Tetraseminar.

Leveransen er altså to år forsinket, blant annet på grunn av leverandørforsinkelser. Politiet i Follo tar trolig i bruk Tetranettet før jul som de første.

- Helse er sinken
Helsesektoren ble karakterisert som "sinkene", mens politiet i front, spissformulert av sofadebattleder Svein Tore Bergestuen, på slutten av to dagers Tetrakonferanse. - Dere har vært så jævla kravstore oppi det hele, sa han henvendt til Tor Helland i Kokom.

- Det er en drøy påstand at vi blir betraktet som sinker, svarte Helland. - Jeg mener at alle etater har stått skulder ved skulder for å komme framover. At leverandørene har problemer med å stable ting på beina gjør det dårlig å skylde på nødetatene. Det var helse som var en pådriver i sin tid. Og så kom Justisdepartementet.

Ambulanseforum skal ha en større artikkel om Tetra og Nødnettleveransen i siste nummer før jul. Da vil det bli mer stoff fra seminaret.