Hopp til hovedinnhold


Telefonspøk om brann ga storutrykning

Flere svært unge gutter lanserte en telefonspøk som fikk både brannvesen, ambulanse og politi til å rykke ut i Søre Ål i Lillehammer, melder Gudbrandsdølen Dagningen.
Guttene ringte ved 17-tiden mandag 110-nødnummer og kom følgelig til brannvesenets vakt i Lillehammer.
– Har falt ned lys
– Guttestemmen i telefonen kunne fortelle at det hadde falt ned et brennende lys i leiligheten, og at det var to smågutter i huset, opplyser politiet.
– Kom dere raskt ut, ga brannvakta beskjed om, før brannbiler og andre nødetater braste ut mot Søre Ål med ulende sirener.
Adressen fantes ikke
Gutten som ringte hadde oppgitt en bestemt adresse i Halvorstuvegen i Søre Ål. Men det skulle snart vise seg at det oppgitte nummeret ikke fantes i det hele tatt. Det kom forskrekkede mennesker ut av adressene i Halvorstuvegen, men ingen kjente til noen brann. Naturlig nok ble også nødetatene forvirret av dette.
Politiet sporet telefonen
Politiet sporet derfor nærmere telefonen som hadde kommet inn til 110, og fant raskt ut at meldingen kom fra en adresse i en helt annen gate i Søre Ål. Politiet dro til stedet det ble ringt fra, og der var det noen smågutter som trengte en alvorlig samtale.
Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen