Hopp til hovedinnhold


Tar selvkritikk

Ambulanse Midt-Norge har ikke hatt tid til å drøfte ambulansekuttene med kommunene. - I etterpåklokskapens lys ser en at en helst skulle brukt mer tid på saken, sier styreleder Petter Bjørdal til Sunnmørsposten.
Det var i styremøtet i slutten av januar at administrasjonen i Ambulanse Midt-Norge ble gitt anledning til å vurdere beredskap og bemanning på ambulansestasjonene.
For Ambulanse Midt-Norge har fått et krav om å gå i balanse, og mangler 25 millioner kroner til 2014-budsjettet.
Administrasjonen foreslår å fjerne dagbilen i Vanylven, redusere beredskapen i Ulstein, gjøre om døgnbil til dagbil i Surnadal, gjøre om døgnbil til dagbil i Sunndal, fjerne dagbil i Roan, og endre og gjøre om vaktordninger i Meråker, Verran, Leksvik, Tydal og Selbu.
Også på Røros og Oppdal foreslås det kutt i beredskap.

Vil svekke beredskapen

Hovedargumentet for kuttene er at dette vurderes som forsvarlig med tanke på oppdragsmengde i kommunene. Administrasjonen er likevel åpen på at det vil svekke beredskapen i mange kommuner, men også rekruttering av ambulansepersonell er et problem.
Av totalt 10 kuttforslag er fem i Trøndelag, tre på Nordmøre og to på Sunnmøre. Disse kuttene utgjør 8,8 millioner kroner av en større pakke.
I flere kommuner reageres det kraftig på saksbehandlingen, særlig i Vanylven, med bakgrunn i at varaordfører Ottar Jan Løvoll fikk vite om saken via lokalavisa Synste Møre fredag ettermiddag, en knapp uke før et eventuelt vedtak i styret.
- I etterpåklokskapens lys ser en at en helst skulle brukt mer tid på saken. Av ulike grunner har ikke det skjedd, uten at jeg har tenkt å kritisere deler av historien som vi ikke får gjort noe med. Prosessen burde kommet i gang tidligere, sier Bjørdal.
Les mer om saken hos Sunnmørsposten