Hopp til hovedinnhold


Tar pulsen på norsk helsevesen

I oktober sendte TVNorge ut 50 TV-team for å dokumentere alt som skjer i løpet av ett døgn i norsk helsevesen. Resultatet er blitt et unikt dokument i norsk TV-historie, skriver de på sine nettsider.

  Programdirektør i TVNorge og SBS Discovery, Eivind Landsverk, garanter sterke scener fra virkeligheten når TVNorge til våren lanserer dokumentarserien På liv og død. 
– Norsk helsevesen er det første som møter oss når vi blir født, og ofte siste stopp før vi dør. De ansatte har én oppgave: å holde Norge i live. Likevel blir tjenesten tatt for gitt, og forventningene til hva vi har krav på øker stadig. Ville vi sett annerledes på helsevesenet hvis vi fikk se alt som skjer i norske akuttmottak og sykehuskorridorer i løpet av ett døgn? Det var utgangspunktet vårt da vi iverksatte dette prosjektet, sier Landsverk.
Hundre personer - 24 timer
En helt vanlig dag i oktober ble over hundre personer sendt ut for å dokumentere tilstanden i det norske helsevesenet, og for å se menneskene bak tallene – ansatte så vel som pasienter. I løpet av 24 timer er de med på fødsler, livreddende behandling, kompliserte operasjoner og møter med døden. De har fulgt dramatikken i akuttmottak, i ambulansehelikopteret og på lokale legekontor. Vi får se bilder vi aldri før har sett på norsk TV.
Kommunikasjonsdirektør hos Akershus universitetssykehus (Ahus), Bjarte Reve, mener helse-Norge har alt å tjene på mer åpenhet rundt hva som skjer i sykehuskorridorene.

Les mer om saken hos TVNorge