Hopp til hovedinnhold


Takker for seg etter 30 år

Ole Kristian og Bjørg Wolden slutter som drivere av ambulansen i Drangedal. Etter tretti år som livredder overlater Wolden driften til Bjørnar Johnsen.

Ole Kristian og Bjørg Wolden slutter som drivere av ambulansen i Drangedal. Etter tretti år som livredder overlater Wolden driften til Bjørnar Johnsen. 

 

Les hele saken i Drangedalsposten

Sommeren 1979 hadde Ole Kristian Wolden sine første turer i ambulansen. Siden 1980 har han vært driver av ambulansen i Drangedal.

Drevet sammen med kona
– Vi har drevet sammen kona, og jeg, forteller Wolden.

– Nå var det på tide å gi seg. Det er av helsemessige årsaker jeg slutter. Det er et stort ansvar å drive ambulansen. Det handler ofte om liv og død.

Wolden mener at man må være på topp når en skal drive ambulansen. Det er et hardt yrke. Siden i sommer har Wolden kun tatt seg av administrative oppgaver. En ambulansesjåfør ved sykehusene får ikke lenger kjøre etter han/hun fyller 58 år. Ved den private ambulansen må man oppnå pensjonsalderen. 

– Nå har jeg passa på helsa til andre i 30 år, nå får jeg passe på min egen helse.

De ansatte beholder jobben
Nome Ambulanse AS, ved eier Bjørnar Johnsen, overtar driften av ambulansen i Drangedal fra første april. Ambulansen vil da hete Nome Ambulanse, avdeling Drangedal.

De seks nåværende ansatte beholder jobben, og fortsetter å jobbe for Johnsen som nå får 14 ansatte til sammen
Den nye driveren av ambulansen er utdannet anestesisykepleier og er fagutdannet innen ambulansefaget. Til sammen har han over tjue års erfaring fra sykehus og ambulansetjenesten.

Johnsen vil selv jobbe 50 prosent ved ambulansen i Drangedal.
– Jeg ønsker å fortsette å bygge videre på det Wolden gjorde. Men jeg vil gjerne høyne nivået både faglig og utstyrsmessig.