Hopp til hovedinnhold


Takker for raus gave

Sunndalsøra: Kjøpte inn øvingsdukke for gave fra pårørende, melder Driva.

Ved ambulansestasjonen på Sunndalsøra gleder de ansatte seg nå over å ha fått en egen dukke som gjør det mulig å øve på hjerte- og lungeredning når de skulle ønske.

Tidligere har stasjonen måttet dele på slike øvingsdukker med andre ambulansestasjoner. Det har vært en utfordring til tider. Alle ansatte skal øve minst én gang på hjerte- og lungeredning hver eneste måned.

– Det er en stor fordel å ha en slik dukke tilgjengelig her til enhver tid, nikker ambulansearbeiderne Marte Haande og Tone Lund Johansen. De to forteller at det er avansert utstyr de nå har fått tilgang til. Dukken koster rundt 30.000 kroner i innkjøp. Den har mange funksjoner, blant annet kan forskjellige tilstander legges inn, som for eksempel hoste, uregelmessig pust, ulike hjerterytmer og hjertestans. Den gir uvurderlig trening - som sørger for at de ansatte er best mulig forberedt når det er alvor.

Dukken har ambulansestasjonen fått takket være pårørende som donerte penger til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) i Sunndal og Nesset etter et dødsfall. Gaven var øremerket ambulansestasjonen på Sunndalsøra, fordi de hadde gode erfaringer med tjenesten. Nesten 10.000 kroner ble gitt i gave. Raust, nikker leder i lokallaget, Anders Johnsen.

– De pårørende har kommet med mange lovord om ambulansetjenesten i Sunndal, og sier at de er veldig glade for at pengene nå kommer til nytte.

– Vi er veldig takknemlige for gaven, og ydmyke overfor pårørende som tenker på oss i en vanskelig situasjon, understreker Johansen.

Pengene ble overført fra lokallaget til ambulansestasjonen før sommeren. Ambulanse Midt-Norge HF betalte de resterende 20.000 kronene øvingsdukken kostet.

Les hele saken hos Driva