Hopp til hovedinnhold


Takker for at de fikk tatt skikkelig farvel med datteren

Susan Stensrud og Geir Hafstad takker ambulansetjenesten i Sarpsborg for at de fikk tatt skikkelig farvel med sin datter, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Torsdag kveld møttes 100 ansatte ved nødetatene i Østfold for å få faglig påfyll ved Quality Hotel i Sarpsborg. Seminaret kom i stand på en helt spesiell måte.

Etter at datteren Karianne Stensrud Hafstad (24) omkom i en trafikkulykke valgte Geir Hafstad og Susan Stensrud å gi en pengegave til ambulansestasjonen i Sarpsborg. Pengene ble samlet inn i begravelsen.

En gave som seksjonsleder Tony Møller og hans kolleger ville forvalte på aller beste måte. Resultatet ble et fagseminar for ansatte i nødetatene. For i en jobb hvor man ofte havner i vanskelige situasjoner, er det viktig å få hjelp til å takle alle de tøffe inntrykkene. Det gjør man best sammen, understreker Møller.

– Jeg har vært ansatt i ambulansetjenesten siden 1998, og har aldri opplevd at vi har fått en slik gave tidligere. Vi er veldig takknemlig, og ønsket å bruke pengene på en verdig måte, sier seksjonslederen.

Ønsket informasjon

13. mai i år fikk Susan Stensrud den verst tenkelige beskjeden: Deres datter hadde vært utsatt for en bilulykke i Sarpsborg. Hun var hardt skadd, lød beskjeden.

Foreldrene hev seg i bilen og kjørte i hui og hast til sykehuset. Der lå datteren i respirator.

– På sykehuset ble vi kontaktet av en åstedsgransker, som forsker på ulykker hvor ungdom har vært involvert. Han ville stille oss noen spørsmål. Det sa vi ja til. Vi hadde jo også mange spørsmål vi ønsket svar på, forteller Hafstad.

Blytung avgjørelse

Dagen etter kom åstedsgranskeren tilbake. Da hadde han vært på ulykkesstedet.

– Da fikk vi mye nyttig informasjon. Han fortalte blant annet at ambulansepersonellet på stedet hadde gjort en fenomenal jobb. De hadde vært raskt på stedet og lagt ned en kjempeinnsats for Karianne, forteller foreldrene.

24-åringen pustet ikke da ambulansen nådde fram, men de fikk startet hjertet igjen. Et par dager etter måtte foreldrene likevel ta den blytunge avgjørelsen om å skru av respiratoren.

– Tiden fram til det satt vi hos Karianne. Mye familie var samlet. Vi føler at den innsatsen som ambulansemannskapet la ned ga oss litt mer tid med datteren vår. Vi fikk holdt henne i hånden og snakket til henne. Det var godt for oss. I ettertid føler vi i hvert fall at det hadde vært langt mer brutalt om vi bare hadde fått dødsbudskapet med en gang vi kom til sykehuset, sier Stensrud og Hafstad.

Derfor føler de det er helt på sin plass å takke ambulansepersonellet.

Les mer om saken hos Sarpsborg Arbeiderblad