Hopp til hovedinnhold


Takk til deg

Takk til deg som redder liv og lindrer smerte i julehøytiden: I løpet av et år er mer enn 75 prosent av oss i kontakt med denne sektoren. Få sektorer betyr så mye for så mange - nettopp fordi det i mange tilfeller handler om selve livet, intet mindre, skriver Torgeir Micaelsen, stortingsrepresentant (AP) i Eikernytt.

Helse- og omsorgssektoren har over 300.000 ansatte over hele landet, som hver dag og natt finner veien til sykehjem, sykehus, helsestasjoner, ambulanser, rehabiliteringsinstitusjoner og bofellesskap for å gjøre det litt tryggere for oss innbyggere.
Selv om vi vet at det finnes flere utfordringer vi må løse for å gjøre tjenestene enda bedre enn i dag, både for brukere og de ansatte, vet vi også at Norge har blitt kåret til det beste omsorgslandet blant OECD-landene og at våre sykehus er i verdensklasse.
Det kan vi takke alle dere ansatte for. Dere bidrar til å ta vare på oss når vi trenger det mest.
I julehøytiden må flere av dere være borte fra familie og venner for å jobbe. Da kan det være godt å vite at for mange nordmenn er det nettopp dere som gir de beste julegavene når dere bidrar til at morfar, mor eller sønn har det trygt på julaften og får den beste hjelpen et menneske kan få.
For noen år siden fortalte en redaktør jeg ikke skal avsløre navnet på, at han kunne fylt opp debattspalten i avisen sin flere ganger i uka med brev fra folk som ønsket å takke noen for hjelpen de hadde fått i det norske helsevesenet.
Les hele kommentaren i Eikernytt