Hopp til hovedinnhold


Synes synd på pasientene

Pasientene må dopes med morfin og kvalmestillende medisin. Når blodtrykk skal måles, må ambulansen stoppe. – Vegen er en katastrofe! sier ambulansesjåførene.

Pasientene må dopes med morfin og kvalmestillende medisin. Når blodtrykk skal måles, må ambulansen stoppe. – Vegen er en katastrofe! sier ambulansesjåførene ifølge Namdalsavisa.

LEKA: Tore Hagen og Stig Holmstrand er to av fire ambulansesjåfører på Leka. Vegstrekningen fra Gutvik til Bogen har ikke hatt vedlikehold på årevis, og den står heller ikke i noen planer for utbedring. De to siste årene har forfallet eskalert, og siden før jul har pasienttransporten vært et mareritt for de syke.

– Vi må avveie kjøringa mellom at pasienten skal raskest mulig til sykehus og at vi må kjøre så skånsomt som mulig. Det er rett og slett fælt å høre hvor smertefullt det kan være for en pasient med beinskader når vi kjører over hull og humper, innrømmer Tore Hagen, som har kjørt ambulanse siden midt på 90-tallet.


Betydelig forlenget kjøretid

Kollega Stig Holmstrand nikker samtykkende og forteller at samtalene med den syke stort sett dreier seg om den elendige vegen.

Normalt er kjøretida fra Gutvik til Namsos vel to timer. Slik vegen er nå, så beregner sjåføren at transporten blir minimum 20-25 minutter forlenget.

– Vi har moderne, tekniske apparater montert i ambulansen, men disse får vi ikke til å bruke når vi kjører på disse vegene. Derfor må vi stanse hver gang vi for eksempel skal måle blodtrykk,?ellers risikerer vi at det kan bli feil verdier, forklarer de to sjåførene.

Les mer om saken i Namdalsavisa