Hopp til hovedinnhold


Sykla 100 mil!

Dag 6: Team113 har snart vært en uke på hjul, syklet rundt 20 mil hver dag, og spredt budskapet om å bruke sykkelhjelm til alle som vil høre på dem.Dag 6: Team113 har snart vært en uke på hjul, syklet rundt 20 mil hver dag, og spredt budskapet om å bruke sykkelhjelm til alle som vil høre på dem.

Les alt om Team113 her

Team113s blogg her og Les dagens blogg med Helge her

Team113 filmsnutt: gjengen på hjul

I dag er det en slags "hviledag". De har spist kake hos moren til Kjell, hun har bursdag i dag, og så har de sykla til fergen ved Moskenes. Før det møtte de på Andrea; ei amerikansk jente uten sykkelhjelm.

Les hva hun skrev om Team 113 i bloggen sin

Og så har de en ornitologisk "krangel" eller kanskje diskusjon gående. For flyr havørna sørover om vinteren eller ikke? Om noen der ute har det endelige svaret, så kan gjengen kanskje finne andre ting å diskutere!

Og så har de feira 100 mils jubilé! 102,5 mil for å være helt nøyaktig.

Her ser vi dem fra Lufttransports ambulansehelikopter, med følgebilen bak. Falk har lånt bort henger. (Trykk på bildet.)

Det har gått noen kalorier de siste dagene:

- Buksa sagger litt, men det er jo moderne, så det er jo dritkult, ler de.

Mange av dem har aldri vært i Lofoten før, og synes det er helt fantastisk natur der. Se selv:

- Det er mange inntrykk, denne naturen er rett og slett altoppslukende. Vi blir overveldet. Lofoten kan beskrives i ett ord: Rimelig fantastisk!

Og folkene her er visstnok ganske sindige.

- Først spør de hvor vi kommer syklende fra, og når vi svarer Nordkapp, sier de bare "Å ja", og så spør de hvor vi skal hen, mens andre sier "Å gudbedre! Så langt!"

Dette kan kanskje også forklares med at når Kjell som er fra Lofoten forteller en historie, så må man minst trekke fra halvparten, i følge de andre. Og bekjentskapene hans havner i samme kategori: Ja, vi har nå plukka 5, 6, 7, 8 tonn molter denne sesongen.

- Det er noen kilo mellom sju og åtte tonn!?

Rå gjeng: Kjell, Helge og Torbjørn.

Nå går ferga fra Moskenes til Bodø, over det beryktede havstykket Vestfjorden (først lurer de Torbjørn og journalisten med at det er Lopphavet, og igjen avsløres manglende geografikunnskaper), som denne dagen viser seg fra en rolig og behersket side i strålende sol, og så fortsetter eventyret videre.

- Han er fin i dag, som Kjell utrykker det på lofoting.

Følg Team113 fra dag til dag her:

Dag 0: Tjuvstart på Nordkapp

Dag 1 Nordkapp-Alta:  21 mil, to kilometer og 24 meter

Dag 2 Alta-Djupvik: Samisk kulturdag, se joik og les om hjelmmoral

Dag 3 Djupvik-Tromsø: Bli bedre kjent med Team113

Dag 4 Tromsø-Harstad: Er vi i Troms eller Nordland?! Hør oss på radio!

Dag 5 Harstad-Lofoten: I fantastisk vær, og en sykkelulykkerfaring

Team 113 i samlet flokk, fra venstre: Helge, Karianne og Kjell. Foran Torbjørn.

Tor kjører følgebilen. I kveld disker søskenbarnet til Kjell opp med koteletter, og stiller hjemmet til disposisjon for Team113 . I morgen skal Tor og Karianne fly hjem, og Frode Ryen fra Asker seksjon overtar. Kjell, Helge og Torbjørn som har planer om å sykle hele Norge på langs, holder koken.

På en annen kant av landet er Birkebeinerrittet i gang. Visstnok en gjørmete opplevelse for andre året på rad.