Hopp til hovedinnhold
Bjørnar Johnsen eier og driver de to selskapene Nome Ambulanse AS og Seljord Ambulanse AS, som Sykehuset Telemark nå har bestemt seg for å overta. Foto: Britt Eriksen


Sykehuset Telemark overtar all privat ambulansedrift neste år

Sykehuset Telemark har som ett av de siste helseforetakene i landet besluttet å overta de private ambulansetjenestene. Fra og med den 1.april 2023 vil disse være i offentlig regi.

Lang historie

Det har vært private drivere av ambulansetjenester helt fra det først oppsto i sin tidligere form som syketransport på 1960-70 tallet.

I Telemark var det Røde Kors som driftet i mange år, men i de siste årene fra 2008 og frem til i dag har det vært kun privateide foretak på den delen av tjenesten som har vært i privat drift.

Det er i dag Vinje, Tokke, Seljord, Bø, Nome, Drangedal og Bamble som er privat drift. Disse stasjonene har til sammen 10 døgn-ambulanser, alle er planlagt videreført med samme beredskap etter virksomhetsoverdragelsen neste år.

Sykehuset Telemark HF drifter selv Skien, Porsgrunn, Kragerø, Notodden og Rjukan. Dette er de stedene som det enten har vært eller fortsatt er sykehusdrift i dag.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.