Hopp til hovedinnhold
Kronikern. En paramedic med lang erfaring som lufter og løfter stasjonspraten ut i offentligheten. En innleggsspalte i Ambulanseforum.


Sykehus på hjul ... med motvind

Det er vel ingen tvil om at ambulansetjenesten har utviklet seg over de siste tiårene, men jeg ser hyppig at det brukes ord som «akuttmottak på hjul», eller «sykehuset hjem til pasienten». Dette sies av politikere og overordnede ledere i sykehus-Norge.

Fra Ambulanseforum nr. 2 2016 Tekst: Kronikern – en paramedic med lang nok fartstid til å synse om det meste i bransjen. Denne spalten lufter og løfter praten på stasjonen ut i offentligheten.


Men er vi egentlig der? Kan vi skryte på oss å være på det nivået at vi er et sykehus ute hos pasienten? For å sitere en norsk ambulanseleder «det er viktig at man ikke legger nivået for høyt, for da tar vi over ansvaret til kommunehelsetjenesten».

Selv mener jeg da virkelig at det er mye vi kunne gjort for å være nærmere påstanden om «sykehus på hjul». Innenfor utstyr er det mange ting som kan gjøres for å øke undersøkelses- og behandlingsmulighetene.

Likevel er det ikke her det viktigste slaget må stå.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.