Hopp til hovedinnhold


Svenske ambulansesykepleiere rekrutteres til England

Er du god i engelsk og klar for å rykke ut i venstretrafikk venter en spennende jobb, ifølge Vårdfokus

Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor har innledet et samarbeid med et dansk bemanningsfirma og South east coast ambulance service, en del av Storbritannias statlige sykehusorganisering.

Det engelskmennene vil er at det danske firmaet skal rekruttere svenske ambulansesykepleiere til en region sørøst for London, der det er mangel på ambulansepersonell.

– En fantastisk mulighet, sier Janne Kautto, leder for Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor.

Validering av svenske kunnskaper
Det handler ikke om å tjene mer penger, forteller han. Lønnen er noe lavere i Storbritannia enn i Sverige. Men på den andre siden av Nordsjøen venter nye, spennende erfaringer og mulighet for å utvikle engelsken.

Framfor alt ser Kautto og riksföreningen muligheten til å markedsføre svenske ambulansesykepleiere og øke omverdenens kunnskaper om deres utdanning og kompetanse.

Rekrutteringen starter allerede i august. De første svenske ambulansesykepleierne kommer til å være på plass i sydøstre Storbritannina allerede i september. Regionen har 60 ambulansestasjoner og består av mer tettbefolkede områder som byen Brighton, men også mye landsbygd.

Ansettelse i ett år
Tanken er at de som rekrutteres skal arbeide minst ett år. Riksföreningen för ambulanssjuksköterskor sitter akkurat nå og jobber med validering og kvalifikasjonskrav, og kommer også til å se over forsikringer og andre vilkår.

Les mer om saken hos Vårdfokus