Hopp til hovedinnhold


Svensk fagforbund kritisk til militær bemanning av ambulanser

Vårdförbundet i Västra Götaland er sterkt kritisk til at militært personell erstatter ambulansepersonell for å løse bemanningsutfordringer i sommer, skriver sverigesradio.se.
Marita Tenngren, talskvinne for Vårdförbundet i Västra Götalandsregionen, mener at løsningen man har valgt i Skaraborg var uventet og uvanlig.
– Det oppleves som et veldig, veldig spesielt opplegg. Man forsøker virkelig å løse ambulansespørsmålet i ferien på mange ulike måter, men det her er helt outstanding!
Hun forteller at hun har vanskelig å forstå at man har valgt en slik løsning.
– Det var nesten slik at man ikke trodde det var sant. For i ambulansetjenesten er det veldig viktig at man er svært samkjørt med hverandre, at man jobber veldig tett i team, med trygghet av hverandres kompetanse.
Hun ser det som et problem at militært personell uten helsefaglig kompetanse jobber som som ambulansförare (den som er sjåfør på bilen, red. anm.).
– Å få inn en annen yrkesgruppe midt på sommeren når det er skjørt rundt om i samfunnet og helsevesenet går på halv fart, kjennes som et veldig sårbart og merkelig opplegg.
Les hele saken her