Hopp til hovedinnhold


Sveipet over bolighus for å finne laser-gjerningsmann

Beboere i Nordre del av Lillehammer fikk en støkk da et helikopter sveipet over hustakene lørdag kveld, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.
Lillehammer: Det viste seg at det var et luftambulansehelikopter som fløy like over hustakene.
– Vi oppdaget at det ble lyst med laser fra et hus, og fløy ned til 50–60 meter over boligene, for å finne ut hvilket hus dette kom fra, forteller Arne Utby, basesjef og pilot ved luftambulansens base på Dombås.
Han opplever at laserlys er blitt et økende problem. Noe han liker svært dårlig.
– Piloten blir blendet og distrahert og vil miste nattesynet noen sekunder. Dette er ikke noe vi trenger og vi tar det seriøst. Når vi oppdager en lyskilde, noterer vi posisjon og melder fra til politiet. På lørdag merket vi at det var en kraftig laser som ble brukt. Derfor kjørte vi ned for å finne ut hvor lyset kom fra, sier Utby.
Da luftambulansen hadde peilet ut huset, meldte de fra til politiet som oppsøkte adressen og beslagla en laserpenn av en 14-åring.
– Gjerningspersonen er under den kriminelle lavalderen. Men det er mulig vi vil kalle inn til en samtale med vedkommende, sier operasjonsleder Ann Karin Sunngården ved Gudbrandsdal politidistrikt.
Les mer om saken hos Gudbrandsdølen Dagningen