Hopp til hovedinnhold


Supplerer ambulansen

Brannmannskap i Hemne og Aure har nå økt kompetansen på førstehjelp for å kunne være et supplement til ambulansen. Det kan redde liv, melder Søvesten.
– For innbyggerne i våre kommuner er dette en ekstra trygghet. Hvis ambulansen eller luftambulansen ikke kan komme umiddelbart ved akutt sykdom eller ulykker, kan vi i brannvesenet være først på stedet for å ta de første livsviktige grepene frem til ambulansen kommer, sier John Aune og Kjell Sverre Strøm i Hemne Brann og redningstjeneste.
De er to av brannmannskapene i Hemne og Aure, som nå har gjennomgått et omfattende førstehjelpskurs. Samarbeidet med ambulansen og Norsk Luftambulanse har også eksistert tidligere. Nå vil nødetatene dra ytterligere veksler på hverandre, og det kommer innbyggerne til gode.
– Det betyr at de første du møter hvis du er syk eller skadet kan være brannmannskap, sier stasjonssjef ved Hemne Ambulanse, Stig Ove Stavås.
Som understreker at ambulansetjenesten vil fortsette som tidligere.
– Vi gjør den jobben vi alltid har gjort. Men enkelte ganger kan vi være et stykke unna når hendelser skjer. For de som er syke eller involvert i en ulykke, vil det viktigste være å få hjelp raskest mulig. Eller bare ei hånd å holde i, til ambulansen er på stedet, sier Stavaas, som understreker at dette er et viktig supplement og absolutt ingen trussel mot ambulansens eksistens.
Les mer om saken hos Søvesten