Hopp til hovedinnhold


Styrtfødsel i ambulanse etter krasj. Sak mot fører avgjort

Føreren av ambulansen som krasjet på vei til Voss sjukehus med ei gravid kvinne bak i bilen, kan ikke klandres for at utrykningen endte med kollisjon, skriver NRK.
Tidligere: Ambulansen krasjet, så fødte kvinnen
Det slår politiet fast, ifølge BT.
Kollisjonen førte til at kvinnen fødte i ambulansen.
Den svært dramatiske hendelsen skjedde tidlig på morgenen den 11. januar i år, skriver VG.
Ved 04-tiden var kvinnen på vei til Voss sjukehus i ambulanse, da bilen krasjet på østsiden av Folkedalstunnelen på fylkesvei 7 mellom Granvin og Voss, ifølge NRK.
Det var glatt føre, og ambulansen snurret og traff en murkant.

Styrtfødsel

Dermed fødte kvinnen ombord i ambulansen, og legen som var med i bilen tok imot barnet, ifølge avisen.
– Til alt hell ble verken den fødende kvinnen eller noe av de andre skadet i ulykken, skjønt flere av dem følte seg litt mørbanket i etterkant, sa Guttorm Brattebø, som er avdelingsoverlege ved akuttmedisinsk avdeling ved Haukeland universitetssykehus, til NRK kort tid etter at ulykken var kjent.
Kvinnen og det nyfødte barnet ble fraktet til sykehuset i en ny ambulanse etter fødselen, og alt stod bra til med både mor og barn.

Henlegger saken

Det ble imidlertid opprettet en politisak mot ambulanseføreren, som fikk status som mistenkt.
Nå har politiet etterforsket saken ferdig, og konklusjonen er klar: De ser ikke noen holdepunkter for å etablere et straffansvar, og henlegger saken som et hendelig uhell, forteller politifullmektig Ingrid Karin Wåge Postvoll til Bergens Tidende.
– Vi er veldig glad for at det gikk bra med mor og barn, og at utfallet av etterforskningen ble som det ble, sier seksjonsleder Tone Mosevoll i Helse Bergen til Bergens Tidende.
Les mer om saken hos NRK og Bergens Tidende (krever innlogging)