Hopp til hovedinnhold
Ambulanse i Nordlandssykehuset, parkert utenfor stasjonen på Fauske. Foto: Live Oftedahl
Ambulanse i Nordlandssykehuset, parkert utenfor stasjonen på Fauske. Foto: Live Oftedahl


Styret i Nordlandssykehuset vil utsette ny organisering av ambulansetjenesten

Styret i Nordlandssykehuset har vedtatt at ambulansetjenesten må gjennomgås, for å komme det høye antallet brudd på arbeidsmiljøløven til livs.

Ressursbruken som følge av koronapandemien får derimot den konsekvensen at styret innstiller å utsette leveringen av forslag til ny ambulansetjenesten til neste år, skriver Vesteraalens Avis (krever innlogging).

Nordlandssykehuset har slitt med høye overtidstall, og da spesielt ambulansetjenesten. Styret vedtok i fjor høst en handlingsplan for å få ned overtidsbruken, og det skal ha vært spesielt ambulansen i Vesterålen som har bidratt til de høye tallene.

Nordlandssykehuset (NLSH) hadde i fjor 28.750 brudd på arbeidsmiljøloven.

En tredjedel av bruddene var knyttet til avdelingen til ambulansetjenesten. Og mange av disse gjelder ambulansetjenesten i Vesterålen.

Vil ha vaktrom

Styret ba i det forrige vedtak om at det i størst mulig grad skal legges til rette for en overgang til vakt på vaktrom i tjenesten. Styret ønsker også å prioritere den delen av tjenesten med høyest sykefravær og flest brudd på arbeidsmiljøloven.

Opprinnelig skulle det, ifølge sakspapirene, legges fram et forslag for kort- og mellomlangsiktige forbedringsplaner for hver region senest juni. En midlertidig arbeidsavtale mellom sykehusledelsen og fagforeningene for de ansatte i ambulansetjenestens er forlenget til september.

Les mer om saken hos Vesteraalens Avis (krever innlogging).