Hopp til hovedinnhold


Strid om nytt akuttmottak

En nytt akuttmotak på Ullevål sykehus til 400 millioner er ikke nok for å løse problemene med overføring av pasienter fra gamle Aker sykehus, mener tillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus.

En nytt akuttmotak på Ullevål sykehus til 400 millioner er ikke nok for å løse problemene med overføring av pasienter fra gamle Aker sykehus, mener tillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus ifølge NRK Østlandssendingen.

Bakgrunn: Oslo universitetssykehus får nytt akuttmottak

– Vi som har jobbet med denne saken blir provoserte når man fremstiller det som at man løser hele situasjonen for Oslo Universitetssykehus, sier folketillitsvalgt for legene ved Oslo Universitetssykehus, Aasmund Bredeli.

Fredag ble det klart at Helse Sør-Øst vil bygge et nytt akuttmottak på Ullevål sykehus.

Det nye mottaket, som vil bli ferdigstilt allerede i 2012 eller 2013, vil ha akuttmottaksfunksjoner, operasjonsstuer og intensivfunksjoner over tre etasjer.

– Hele Norge er avhengig av spisskompetansen til Oslo universitetssykehus. Derfor heier alle helseregioner på det som skjer i Oslo nå, sier administrerende direktør Bente Mikkelsen.

Planene må først godkjennes av styret i helseforetaket.

– Trenger 1,5 milliarder

Bredeli mener imidlertid det skal mer til for å ivareta Akerpasientene når de kommer til mottaket.

– Det trengs sengeplasser bakover i sykehuset på Ullevål, i tillegg til et nytt akuttbygg, sier Bredeli til NRK.

I følge Bredeli trengs det 1,5 milliarder til for å bygge flere sengeplasser og nye avdelinger for å ta hånd om Akerpasientene etter at de har kommet til akuttmottaket.

Les mer om saken i NRK