Hopp til hovedinnhold


- Streikebryteri ved UNN

UNN kaller det omdisponering når ambulansearbeider i Lyngen blir beordret til å jobbe. Streikelederen mener det er streikebryteri.

UNN kaller det omdisponering når ambulansearbeider i Lyngen blir beordret til å jobbe. Streikelederen mener det er streikebryteri, skriver Framtid i nord.

Bakgrunn: Ambulansepersonell i streik

Les også i Framtid i Nord: Slik merkes streiken

For å få alt til å gå opp har UNN omdisponert personale der de mener det er nødvendig. Streikeleder Jan Eivind Pettersen mener det er streikebryteri.

- Jeg undrer jeg på hvilke spilleregler de bruker. I en streik kalles det for streikebryteri, for alle kan gjør alle jobber, sier han til iTromsø.

I Lyngen ble en ambulansemedarbeider beordret på jobb, for å fylle vaktlisten.

- Vi har søkt om dispensasjon for to ambulansemedarbeidere som er tatt ut. De fikk vi ikke innvilget, heller ikke anken. Da har vi på den ene plassen beordret en som ikke var tatt ut til å stille på jobb. Det er vi pliktig å gjøre siden det er vårt ansvar å ivareta liv og helse, sier personalsjef Elin Anita Nilsen.

Ulike oppfatninger

Personalsjefen mener de har sitt på det rene.

- Det er ikke uvanlig at man har ulike oppfatning av hva som er streikebryteri. Vi omdisponerer det personalet vi har tilgjengelig. Det har vi rett til ifølge vår styringsrett, sier hun.

Les mer om saken i Framtid i nord