Hopp til hovedinnhold


Stort, nytt NLA-senter

Norsk Luftambulanse i Drøbak har planer om å bygge stort, slik at all virksomhet kan samles.

Norsk Luftambulanse i Drøbak har planer om å bygge stort, slik at all virksomhet kan samles. Nå frir de til Ski kommune, skriver Østlandets Blad.

– Ikke noe dramatisk i dette. Det er velkjent at vi ønsker å bygge nytt, slik at vi får samlet all virksomhet inkludert vedlikeholdsavdelingen på Langhus på ett sted. Og når det nå jobbes med kommuneplaner i Ski er det naturlig at vi ber om en prat, sier prosjektdirektør Pål Heffer.

Vil bli i Follo

Norsk Luftambulanse ble stiftet i Drøbak, og like ved Amfi Drøbak City ligger også kontorer og kurslokaler. Heffer understreker at de på ingen måte er på vei ut av Frogn kommune.
– Vi er også i god dialog med Frogn kommune. Her gjelder det i første rekke området ved Horgen. Det vi først og fremst er opptatt av er å bli værende i Follo, fordi veldig mange av de ansatte bor her.

Krever stor tomt

Norsk Luftambulanse forteller i brevet til Ski kommune at aktiviteten deres omfatter cirka 100 kontorarbeidsplasser, samt de 15 ansatte på Langhus hvor vedlikeholdet av helikopterne foregår.

Til det nye bygget kreves det mellom 50 og 75 dekar tomt. Ønsket er er en tomt sentralt beliggende i nærheten av E6 eller E18.

Mål i 2013

– Men vi har ikke kommet så langt at vi har tegnet noe nybygg. Dette kommer til å ta tid, og målet er å kunne flytte inn i et nytt NLA-senter senest i løpet av 2013, sier prosjektdirektør Pål Heffer.

Les hele saken i Østlandets Blad: - Frir til Ski