Hopp til hovedinnhold


Stort engasjement for ambulanse

Etter at brevet der ambulansesjefen på Stavanger Universitetssykehus gjorde det klart at Sokndal mister ambulansetjenesten kom, har hele lokalsamfunnet vært i opprør.

Etter at brevet der ambulansesjefen på Stavanger Universitetssykehus gjorde det klart at Sokndal mister ambulansetjenesten kom, har hele lokalsamfunnet vært i opprør, skriver Avisen Agder.

Les også: Vi trenger å ha ambulansen her!

Enkeltpersoner, utvalg og grupper har gått sterkt ut mot vedtaket som de mener er helt uakseptabelt. Leder i idrettsrådet og koordinator i Sokndal idrettsklubb, Svein Solgård, har også engasjert seg i saken.

— Vi har ukentlige aktiviteter med flere hundre barn og unge, og vi ser med stor bekymring på SUS sitt vedtak om å legge ned ambulansetjenesten. Selv fikk jeg hjertestans i 2007, og hadde ikke vært i live uten akutthjelpen jeg fikk fra ambulansepersonellet i Sokndal. Jeg mener at alle som kan må være med å slåss for at vi får beholde ambulansetjenesten i kommunen, sier han.

FLERE UTRYKNINGER: Koordinator for ambulansepersonellet, Reidar Borsheim, forteller til Agder at man i fjor hadde 377 utrykninger. Dette er en økning på nesten 30 prosent i forhold til året før.
— Når vi ikke har legevakt annet enn på dagtid, er ambulansen det eneste relevante alternativet, og da er det ikke godt nok at folk skal måtte vente på ambulanse fra Egersund.

Les mer om saken i Avisen Agder