Hopp til hovedinnhold


"Stormbull" vil inn i Helse Nords planer

Redningsselskapets nye raske krysser R/S «Stormbull» i Svolvær lanseres nå som det kanskje raskeste ambulansetilbudet i hele østre Lofoten, ifølge Lofotposten.
Skipper Glenn Pettersen om bord i redningskrysseren «Stormbull» sier at man er oppmerksom på saken Lofotposten omtalte lørdag 11. mai.
Saken gjaldt ei 87 år gammel kvinne fra Hanøy i Hadsel på nordsiden av Raftsundet som natt til torsdag 2. mai ble akutt syk, men måtte vente i 12,5 timer på ambulanse.
Pettersen vil ikke kommentere denne saken spesielt, men faktum er at «Stormbull» kunne rykket ut fra Svolvær og vært på Hanøy maks 40 minutter senere, og brakt kvinnen til sykehus på Stokmarknes i løpet av ca. 15 minutter fra «Stormbull» hadde fått henne om bord på Hanøy, bekrefter skipper Glenn Pettersen til Lofotposten.

Dialog

Pettersen forteller at han nå er i dialog med AMK-sentralen, der han vil drøfte muligheten for at Nordlandssykehuset legger inn redningselskapets raske krysser «Stormbull» som del av totalberedskapen Helse Nord kan ha i hele østre del av Lofoten.
– Da NSSR hadde «Kaptein Skaugen» stasjonert i Svolvær, var dette aldri et tema.
– Med nye «Stormbull» som gjør vel 40 knop, har situasjonen endret seg dramatisk. Dette ønsker vi å fokusere på i dialog med Nordlandssykehuset.
Les mer om saken hos Lofotposten