Hopp til hovedinnhold


Stoppet ambulanse med pasient - krever politimann sparket

Over to tusen mennesker krever at en politimann i Oklahoma får sparken. Årsak: Politimannen stoppet en ambulanse på vei til sykehus med en pasient og forsøkte å arrestere en ambulansearbeider.

Over to tusen mennesker krever at en politimann i Oklahoma får sparken. Årsak: Politimannen stoppet en ambulanse på vei til sykehus med en pasient og forsøkte å arrestere en ambulansearbeider.

Les hele saken og se video på VGs nettside: Stoppet ambulanse med pasient - krever politimann sparket

Mer om saken: Politi angrep ambulansesjåfør

Så langt har over 2300 mennesker gitt sin underskrift på nettsiden Firemartin.com. De krever at den rutinerte politimannen Daniel Martin blir kastet ut av Highway Patrol-styrken i Oklahoma.

Årsak til misnøyen med politimannen er at han i slutten av mai først stanset en ambulanse på vei til sykehus med en kvinnelig pasient. Deretter havnet han i basketak med ambulansearbeideren som han ville arrestere.

Noen minutter senere jaktet politimannen Martin etter ambulansen som var på vei til et lokalt sykehus med en kvinnelig pasient. Han krevde at den skal stoppe slik at han kan bøtelegge ambulansesjåføren for brudd på vikeplikten - og samtidig gi han en solid dose med kjeft.

Ambulansearbeider Maurice White Jr., som har ansvaret for ambulansen, ber politimannen henvende seg til han. Samtidig gjør han det klart at han ikke aksepterer måten politimannen snakker til sjåføren hans.

Basketak

White Jr. fortsetter å blande seg inn i disputten mellom politimannen og ambulansesjåføren. Samtidig forklarer han politimannen gjentatte ganger at de har en pasient i bilen som må til sykehus.

Politimannen Martin bestemmer seg tilslutt for å arrestere ambulansearbeideren fordi han hindrer politiets arbeid.

- Du kan arrestere meg etter at vi har fraktet pasienten vår til sykehus, sier White Jr.

Det hele ender i et basketak, og på et tidspunkt er politimannen filmet mens han har kvelertak på ambulansearbeideren. Til slutt får både de lov til å kjøre til sykehuset med pasienten.

Etterforskes

Hendelsen etterforskes nå internt i politiet. Advokaten til politimannen sier at klienten hans ikke ble klar over pasienten i ambulansen før situasjonen hadde eskalert, skriver nyhetsbyrået AP.

- Enten så hørte han det ikke, eller så registrerte han det ikke. Martin forsøkte å gjøre en helt legitim trafikkontroll da ambulansearbeideren nektet å følge hans ordre, og fikk situasjonen til å gå ut av kontroll, sier advokat Gary James til AP.

- En politimann har lov til å stoppe en ambulanse hvis ikke den ikke er på utrykking og kjører med blålys og sirener, slik som i dette tilfellet, sier James.

Truet på livet

Politimannen er nå tatt ut av tjenesten og bruker tiden hjemme med familien til saken er ferdig etterforsket.

I etterkant av hendelsen har Martin fått en rekke sinte brev og e-poster fra mennesker som har reagert på oppførselen hans, skriver det lokale nyhetsnettstedet Koco.com.

Enkelte har gått så langt at de har truet han på livet - blant annet skal noen ha truet med en såkalt «drive-by shooting».