Hopp til hovedinnhold


Statssekretær og anestesilege: – Legene i Tromsø må ha en flau smak i munnen

Frp-topp og anestesioverlege Tom Cato Karlsen krever at hjertesyke nordlendinger skal få tilbud om utblokking i Bodø. – All forskning viser at flere PCI-senter ikke går ut over kvaliteten. – Vi er helt uenig, svarer UNN-direktør, ifølge NRK Nordland.
Det er knytta stor spenning til avgjørelsen styret i Helse Nord skal ta på sitt møte onsdag 22. februar. Administrerende direktør Lars Vorland går inn for å bygge opp et PCI-tilbud for utblokking av tette årer i Bodø. Ved Universitetssykehuset mener de ei slik løsning vil svekke tilbudet til pasientene over hele landsdelen.

Opprørt over debatten

Frp-politiker Tom Cato Karlsen fra Bodø har jobbet som anestesilege i ti år ved Nordlandssykehuset, og frakta mange hjertepasienter til Tromsø. Han er opprørt over debatten som pågår.

Viser til Sverige

I Sverige finnes det 28 PCI-sentre, men det finnes åtte i Norge. I Norrbotten har antallet pasienter som får PCI økt betraktelig etter at de fikk eget PCI-senter.
– Ingen i Oslo ville ha akseptert å reise til Brønnøysund for å få PCI. Og ser vi til Sverige, er det ingen forskjell i kvaliteten på små og store sentre.
Les mer om saken hos NRK