Hopp til hovedinnhold


Statsrådsbesøk på sjøens ”ambulanse”

– Det er et folkehelseproblem at folk drukner på sjøen. Det er mange som omkommer i trafikken, men at rundt 40 mennesker drukner på sjøen hvert år, hører man ikke like mye om, sier helseminister Jonas Gahr Støre til Redningsselskapet.
Mannskapet på redningsskøytene RS ”Bergesen D.Y.” og RS ”Sjømann” står klare lenge før helseminister Jonas Gahr Støre og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen ankommer Jarlsø i Tønsberg. Ombord i båtene får ministrene på seg redningsvest og snart skal de få et innblikk i hverdagen til mannskapet på skøytene.
Mange oppdrag
Redningsskøyta ”Bergesen d.y.” åpnet sesongen på Oscarsborg for en måned siden , men har allerede vært ute på mange oppdrag. - Vi har ofte flere oppdrag om dagen, sier styrmann Thomas Knutsen.Oppdragene kan dreie seg om alt fra brann i båt, tau i propellen, motorstopp, til alvorlige hendelser hvor liv står på spill.
– Ulykker skjer oftere og oftere på sjøen. Derfor er vi avhengig av å ha Redningsselskapet langs kysten. Både de frivillige og faste mannskapene på redningsskøytene er topp trente, og alltid til stede. De er ambulansen vår på sjøen, sier Støre.
102 fiskere har omkommet på sjøen de siste ti årene. En av tre faller over bord og drukner. Hittil i år har fire fiskere og fem personer fra fritidsbåt omkommet.
Les mer om saken hos Redningselskapet