Hopp til hovedinnhold
Nesten alle ansatte på stasjon Volda samlet på ett brett i vårsolen. Foto: Volda ambulanse.


Stasjonen vår: Volda

Det er byggeboom i ambulansetjenesten i Helse Møre & Romsdal. I løpet av året dukker det opp nye stasjoner i både Geiranger og Kristiansund. Mens Eidsvåg og Hustadvika kan glede seg til nybygg neste år.

Vi har tatt turen til Ørsta/Volda ambulanse, som nettopp er flyttet inn i nybygg. Geografisk plassert nesten helt ute ved kysten litt sør for Ålesund, i Ørsta kommune.  Stryn litt sør for seg, Stranda i øst og Vanylven i vest. Ørsta og Volda kommune har til sammen knapt 20 000 innbyggere. Og området omkranses av de majestetiske Sunnmørsalpene.

Samlokalisering

Samlokalisering er blitt et populært ord. Og i Ørsta har man samlokalisert ambulansetjenesten med både politi og lokal legevakt.

Legevakten har en legebil som er bemannet med ambulansearbeider og lege, som er operativ kveld og natt på ukedagene og døgnkontinuerlig i helger og på helligdager.

– I tillegg til at vi får god trening i samhandling med legevakten, kan legebil også selv rykke ut på oppdrag som ambulansen ellers hadde rykket ut på.  Sermed kan legen avklare pasienten som kanskje kan forbli hjemme, forteller Linda Jeanette Håskjold. Hun er seksjonsleder for Volda-ambulansen.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.