Hopp til hovedinnhold
Alle tre bilene var inne en kort stund ved stasjonen. Da benyttet Ambulanseforum anledningen til å ta et bilde: Fra venstre ser vi andreårslærling Emilie Tjørhom, førsteårslærling Jonatan Thune, bak Alf Kvia, stasjonsleder Jarle Åmodt, Hanne Victoria Hatleskog, andreårslærling Morten S. Lorentzen og Mari Oftedal.


Stasjonen vår: Jæren ambulansestasjon

Med havet og kilometerlange strender som nærmeste nabo, ligger Jæren ambulansestasjon.

Langs fylkesvei 44, midt mellom Bryne og Nærbø i Hå kommune i Rogaland, ligger Jæren ambulansestasjon. Her ligger én av i alt åtte ambulansestasjoner som hører til under Helse Stavanger.

Jæren ambulansestasjon dekker primært de tre kommunene Klepp, Time og Hå, men det hender at ambulansen rykker ut til Figgjo, Egersund og ikke minst i Stavanger når de har avlevert pasienter på sykehuset der.

Endret turnusen i takt med økt oppdragsmengde

Distriktet Jæren ambulansestasjon hører til under kalles gjerne Sør-Jæren. Her er landskapet flatt, og distriktet huser noen av de fineste sandstrendene i Norge. Orrestranda som ligger her er Norges lengste, og den er fem kilometer lang.

Men flatt landskap byr også på mye vind, og det blåser godt da Ambulanseforum kjører i det flate jærlandskapet på vei mot stasjonen.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.