Hopp til hovedinnhold


Stasjonen vår: Bodø ambulansestasjon

Ambulansestasjonen i Bodø gir en god miks fra behandling under lengre transport til storbyproblematikk. – Det er et spennende område hvor det skjer mye, sier ambulansearbeider Bjørn-Hallvard Olderli.

Bodø Ambulansestasjon har døgnbemannede biler på 55.000 innbyggere. De 24 ansatte går i 12-timersskift, og det er i tillegg en reservebil. Totalt er mer enn 7000 oppdrag i året som kan være ganske så variert.

Dekningsområdet for ambulansestasjonen er stort. Moen ganger kan oppdragende være krevende, som når man må man ut med båt til øyene utenfor Bodø. For eksempel hvis det skjer noe på Bliksvær eller Helligvær er det ut av bilen for å fortsette oppdraget i en redningsskøyte. Vestfjorden er snarere et havstykke enn en fjord, og tar vi for eksempel Helligvær, så er ikke det bare en øy. Her liger de tilhørende øyene Sørvær, Brønnøy, Storsørøy, Vetterøy og Vokkøy.

– Når været er som verst kjører vi først innom sykehuset og henter mer kvalmedempende medisiner. De er da for oss selv, forklarer Bjørn-Hallvard Olderli. Forrige gang det var storm, var det en covid-pasient som skulle hentes.

Ambulansearbeider Bjørn-Hallvard Olderli synes ambulansestasjonen i Bodø er et spennende område hvor det skjer mye. Foto: Jørn Finsrud.

– Vi avbrøt oppdraget fordi vi ble så sjøsyke at vi ville ikke vært i stand å gitt forsvarlig helsehjelp, alternativ transport for pasienten ble ordnet via AMK, forteller Olderli.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.