Hopp til hovedinnhold


Sprer glede og mottar glede

Dag 12: P1 følger Team 113 langs veien, og i dag var det P1 Hedmark og Oppland som lot dem få lov til å spre det gode humøret, og budskapet om viktigheten av hjelmbruk, til alle lytterne til en av Norges største radiokanaler.

Dag 12: P1 følger Team 113 langs veien, og i dag var det gode, gamle Madelen Sederstrøm fra P4 som nå jobber i P1 Hedmark og Oppland (40-45 min ut i sendingen) som lot dem få lov til å spre det gode humøret, og budskapet om viktigheten av hjelmbruk, på direkten til alle lytterne til en av Norges største radiokanaler. Og det var blant annet stort sett alle bilistene de møtte.

Hvorfor i all verden sykler vi Nordkapp - Lindesnes?

Sjekk ut Team113s egen blogg her og spesielt Dagens innlegg her

Les alt om Team113 her

- Dette er så gøy! flirer de etter liveintervjuet på telefon, med biler som tuter og vinker alle veier. - Vi føler oss som radiokjendiser!

En prat med dem blir ofte dagens latterkule. I dag gikk turen fra Haukliseter Rondane høyfjellshotell, som visstnok var helt fantastisk. Team 113 har allerede planlagt en ukes treningsleir der, og så havnet de på Raufoss gjestegiveri etter 19,5 mil, og forbereder seg på "siste" innspurt til Asker.

Tour de Norvège
- I dag vil vi først og fremst skryte av Ragnar. Han er en fantastisk følgebilsjåfør. Vi har en sterk mistanke om at han har en fortid som følgebilsjåfør i Tour de France.

Ragnar kom av toget på Oppdal i går, ene og alene for å følge Team 113 til Asker med all den mat og utstyr som må til på en tur som går fra Norges nordligste punkt Nordkapp, til det sørligste sør, Lindesnes.

Ragnar er også Askers seksjons eldste klut. Han har jobbet i ambulansetjenesten i 16 år, og har en fortid som brannmann før det.

- Og Frode (som har vært med fra Bodø og kjørt følgebil, og måttet sykle MOT gjengen, og så tilbake til følgebilen med dem for å få seg noen sykkelmeter) har syklet hele dagen, og det har gått veldig fint. Han har sagt at han skal kjøpe seg en ny sykkel, samtidig som han også sa at han ikke husker noe etter lunsj. Men han var med på samtlige 19 mil.

Dagen har bestått av quis, sang og alt man måtte trenge for å slå i hjel rundt 20 mil på sykkel.

- Etter P1 begynte folk å hilse på oss, og så begynte vi å hilse på alle vi også. Så nå hilser vi synkront og smiler fra øre til øre til alle som kommer syklende eller gående med hunden, for å spre litt glede.

- Torbjørn har kommet skikkelig i siget nå. Etter alt dette med akillesen er han likevel med og rykker og greier nå, forteller Helge.

Men nå skal det bli godt å komme hjemom til Asker i morgen, og ha hviledag søndag, før turen mot Lindesnes går videre. De har nemlig fått beskjed om at sjefene som gjerne vil være med på den siste sjarmøretappen vil være med på innspurten onsdag.

- I morgen er den første av to sjarmøretapper, og da blir det mange som skal sykle med oss fra Oslo til Asker. Det gleder vi oss veldig til!

Dette må vel være verdensrekord for utrykningspersonell!?


Team 113: Norsk sykkelglede- og sykkelhjelmbautaer!?

Følg Team113 fra dag til dag her:

Dag 0: Tjuvstart på Nordkapp

Dag 1 Nordkapp-Alta:  21 mil, to kilometer og 24 meter

Dag 2 Alta-Djupvik: Samisk kulturdag, se joik og les om hjelmmoral

Dag 3 Djupvik-Tromsø: Bli bedre kjent med Team113

Dag 4 Tromsø-Harstad: Er vi i Troms eller Nordland?! Hør oss på radio!

Dag 5 Harstad-Lofoten: I fantastisk vær, og en sykkelulykkerfaring

Dag 6 Lofoten – Bodø: Passert 100 mil på sykkel!

Dag 7 Bodø – Dunderdalen: Teknisk uhell og redde kyr

Dag 8 Dunderdalen – Trofors: Jippi! Halvveis!!

Dag 9 Trofors – Steinkjer: 25 mil på en dag…

Dag 10: Steinkjer – Trondheim: “Bare” 100  mil igjen

Dag 11: Trondheim - Rondane: Hjelmdonasjon, rambotakter og sykkelflyging