Hopp til hovedinnhold
MANGE SPOR, men vanskelig å finne det riktige svaret likevel: – Det er lett å låse seg i den første ideen og den mest sannsynlige teorien, forteller Sara Kristine Steen og Lasse Myrvold ved Godvik stasjon i Helse Bergen. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien.


Spørsmålet som snudde alt

Hva gjør du med en uklar diagnose når pasienten er våken, men ute av stand til å fortelle hva som har skjedd? Sara og Lasse kom til det de trodde var hjerneslag, men måtte innom flere omveier før svaret dukket opp.

Ambulanseforum nr. 1 2017, skrevet av Geir Anders Rybakken Ørslien.

Hvor er pasienten? Hva har skjedd med ham? Rekker vi å finne ham i tide? Ambulansearbeideren Sara Kristine Steen får ikke svar når hun roper i sommerregnet som pøser ned over den mørke Bergensnatta.

De har snart lett i 20 minutter i området der AMK regner med at han befinner seg, den mystiske mannen som klokka 01:00 ringte inn og knapt kunne gjøre rede for seg.

Slik ser meldingen ut i loggen fra forsommernatta i 2016:

«Føler seg syk, snakker litt utydelig, svarer dårlig for seg. Er nede ved ei hytte, føler seg rar, men ting er litt uklart. Ingen lammelser, vondt i hodet som kom brått. Vi får mindre og mindre svar, det er svært vanskelig å forstå hvor han er. AMK forsøker med sporing, han har ikke drukket noe, men klarer ikke å se om han har fått melding».

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.