Hopp til hovedinnhold


Spesialbil til legevakten

Fra mandag 18. mai får legevakten en spesialutstyrt utrykningsbil til å ta hånd om de som sliter med å komme seg til undersøkelser.

Fra mandag 18. mai får legevakten en spesialutstyrt utrykningsbil til å ta hånd om de som sliter med å komme seg til undersøkelser.

Bilen er blant annet utstyrt med radiosamband tilsvarende det som finnes i ambulanser, politi- og brannbiler. Bilen har medisinsk utstyr som EKG for hjerteundersøkelser, surstoffapparat, hjertestarter, utstyr til blodprøver og inhalasjonsutstyr.

Kommuneoverlege i Bærum Frantz Leonard Nilsen mener pasientene med den nye bilen får bedre kvalitet på tjenestene fra legevakten. Kvaliteten på sykebesøket blir også bedre med mer utstyr. Dessuten gjør bilen det mulig å rykke ut til flere.

Prøveprosjekt
Også kommuneoverlege i Asker Irene Teslo er fornøyd med at den nye bilen gradvis settes inn som et prøveprosjekt.

- Dette er et tilbud til de svakeste og sykeste pasientene, som i dag bruker mye tid og krefter på å komme seg til legevakten for undersøkelser og behandling, sier Teslo.

- Med mer utstyr i bilen vil vi kunne tilby noen av de sykeste å få gjort vurderinger hjemme i stedet for å belaste dem med reisen til legevakten, fortsetter hun.

Legevaktsbilen er bemannet med lege og sykepleier. Og legevakten styrkes med ett årsverk.