Hopp til hovedinnhold


Snorre Gundersen gjør comeback

Vestre Viken har fått tilbake sin gamle ambulansesjef. Etter at Bjørn Trygve Hammer trakk seg på dagen har ledelsen hatt en lynrask prosess for å få inn en erstatter. 
Snorre Gundersen hadde rollen som avdelingsleder for ambulansetjenesten i Vestre Viken fra 2007 til 2009, og ble etterfulgt av Hammer. Gundersen starter så raskt som mulig i sin tidligere jobb, og senest innen begynnelsen av desember.
Han har fungert som kommunalsjef i Røyken kommune i disse årene, og også som spesialrådgiver i Helsedirektoratet. Fra tidligere av har han lang prehospital erfaring.
Arne Aas Karlsen er konstituert som avdelingssjef for ambulansetjenesten i Vestre Vikens prehospitale tjeneste før Gundersen overtar roret igjen.
Gundersen kommer tilbake til en tjeneste preget av underskudd, hvor ledelsen har forsøkt å foreta tøffe prioriteringer, men det har ført til protester.
Les også: Vil heller styrke ambulansetjenestenOpprørt over ambulansekutt og Ambulansene kan være reddet
Å være ambulanseleder er en tøff jobb: Man er mellomleder i et helseforetak hvor alle avdelinger kjemper om budsjettene. De tre viktigste oppgavene er å klare å karre til seg nok kroner til at tjenesten kan drives innenfor arbeidsmiljøloven, gi plass til fagutvikling blant personellet og å sørge for god pasientsikkerhet. Disse tre tingene henger nøye sammen.
Vi ønsker Gundersen lykke til!