Hopp til hovedinnhold
Stig-Håkon Ballovarre er ambulansearbeider på Skjervøy og en av de vi møter i høstens sesong av «113». Foto: Marius Fiskum/ NRK


Snart får du se de på TV-skjermen: – Spent på om søringene skjønner humoren

Stig-Håkon Ballovarre lover nemlig flere gullkorn fra han og ambulansearbeiderne på Skjervøy.

«Vi gir han såpass mye morfin at han selg sjarken billig!»

Ikke bare-bare

Sitatet kommer fra ambulansearbeider på Skjervøy, Stig-Håkon Ballovarre, og er allerede blitt godt kjent gjennom traileren til den kommende sesongen av NRK-serien 113 melder Fremtid i Nord (krever innlogging).

Serien har oppstart neste søndag, hvor Skjervøys ambulansestasjon vil være godt representert.

– Alle jeg møter spør meg om det sitatet, noen også på sosiale medier. Det er jo bare gøy da, ler han. Ballovarre legger ikke skjul på at sommerfuglene flagrer i magen før premieren:

– Både ja og nei. Jeg tror nok vi tar det ganske med fatning her på Skjervøy, for alle her kjenner oss uansett. Men jeg er spent på tilbakemeldinger utenfra. Det er jo ikke bare-bare å være fra en liten bygd og nå skal 1,5 millioner se oss på TV hver uke. Det er spennende, det kan man ikke stikke under en stol, sier han.

Kun én ambulanse

De fem ambulansearbeiderne som jobbet på stasjonen under innspillingsperioden i fjor blir alle å se på skjermen. Og kommunen blir vist fram på en god måte, lover Ballovarre.

– Vi ønsket å få vist fram Skjervøy, ikke bare hvor flinke vi på ambulansen er, men også at vi har et velfungerende helsesenter med egen legebåt, og
hvor viktig samarbeidet med helikopter og luftambulansetjenesten er.

At vi er sårbare med kun én ressurs her ute, med lang vei til sykehus hvis helikopteret er opptatt. Dette er alle momenter som kommer godt fram i serien, sier han.

– Det er ikke sånn at alle er sju minutter unna et sykehus. Samtidighetskonflikter opplever vi til stadighet, tilføyer han. Han sier det er duket for noen dramatiske scener fra øya.

– Det er sånn hverdagen er for oss. Det er vår jobb å stikke hodet først i sånne ting. Jeg tror alle har godt av å se det, samt se at vi har et system rundt som fungerer veldig bra.

Les hele saken hos Framtid i Nord (krever innlogging).