Hopp til hovedinnhold


Slik har du aldri sett nødetatene i Indre Østfold før

Nødetatene byr på seg selv med sin versjon av BlimE-dansen, skriver Smaalenenes Avis.

– BlimE-dansen har et veldig godt budskap. Den handler om å se hverandre og bry seg. Det er jo derfor vi har de jobbene vi har, sier Lars som har filmet og klippet videoen sammen med kollega Petter.
Begge jobber på Sykehuset Østfold sin ambulansestasjonen i Indre Østfold.
NRK Super har de senere årene invitert alle til å være med på BlimE-dansen. Den oppfordringen har nødetatene i Indre Østfold tatt på strak arm.
– I de fleste BlimE-videoene er det kun dans i tre minutter. Vi ville også fortelle en historie i vår video om hva vi driver med, forklarer Lars.
Han forklarer at han og kollegaen har drevet med denne typen filming på hobbybasis, men at de nå tok det hele til et nytt nivå.

En gyllen time

– Vi begynte mandag i forrige uke, siden har vi sittet med det 24 timer i døgnet, minus den tiden vi er på jobb for å få det ferdig, sier Lars.

Med i videoen er personale fra ambulansetjenesten, politiet, brannvesenet og barn fra Edwin Ruuds barnehage.

Å samle personale fra politiet, brannvesen og ambulansetjenesten er ikke bare lett i arbeidstiden.

– Vi hadde en gyllen time. Alle var på jobb, om det hadde skjedd noe hvor en eller flere etater hadde måttet rykke ut ville det blitt vanskelig å gjennomføre, sier han.

– Det var veldig gøy og overraskende med så mange politifolk. De kom med tre patruljebiler. Fra brannvesenet kom hele daglaget. Fra ambulansetjenesten kom det flere som egentlig hadde fri, men som ville være med i videoen, forklarer Lars.

Les mer om saken hos Smaalenenes Avis