Hopp til hovedinnhold


Skyver ny legevakt langt fram i tid

For fem år siden vedtok Oslo bystyre at ny storbylegevakt skulle etableres ved det nye akuttmottaket på Ullevål sykehus, skriver Dagsavisen.
Forrige fredag bestemte styret i Oslo Universitetssykehus (OUS) – mot de ansattes stemmer – å skyve planene ytterligere fram i tid. Det bekreftes også i et brev helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har sendt stortingsrepresentant Jan Bøhler (se nederst i saken).
– Ledelsen ved sykehuset har vært mer opptatt av gigantluftslottet på Gaustad (forslaget om å bygge nytt storsykehus på Gaustad, red.anm.), og har trenert byggingen av ny storbylegevakt, mener Jan Bøhler (Ap).
Tidligst i desember kan OUS fatte et vedtak om beliggenheten av ny legevakt.

Forfaller

Leder for helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre, Tone Tellevik Dahl (Ap), forteller til Dagsavisen at det i fjor ble brukt over 100 millioner kroner på vedlikehold. Den vedtatte kostnadsrammen var 135 millioner, mens det i 2013 ble det brukt nesten 200 millioner kroner på vedlikehold og administrasjon av bygningen. 48 millioner kroner av dette ble riktignok brukt til sprinkleranlegg.
– Det var et slag i ansiktet at hele prosessen er blitt stanset. Det sier seksjonsoverlege ved skadelegevakten (OUS), Knut Melhuus.
– Vi lever på lånt tid. Det er mye som ikke er tilrettelagt for legevaktdrift her, fortsetter han.
Les mer om saken hos Dagsavisen