Hopp til hovedinnhold
Drone-ikon. Illustrasjon: Jacek Rużyczka


Ellevilt: Skulle utvikle dronesenter for hjertestartere. Kjøpte flyplass uten penger

Fra et sykkelsete i Setesdal kjøpte Bjørn-Arild Woll (55) Dagali flyplass for 12,5 millioner kroner for å lage dronesenter for hjertestartere.

Ingen sjekket at han hadde pengene. Det har mange tapt på, skriver Dronemagasinet.

Woll har gjennom flere år har samlet penger til hjertestartere og ønsket å utvikle droner som skal komme til trengende med hjerteproblemer over hele Norge.

Til formålet har han utviklet flere nettsider og organisasjonen Et hjerte av gull, som har drevet med innsamling av penger til hjerte, som har gått til Woll.

Det er ukjent hvor mye penger eller antall hjertestartere som har blitt resultatet.

Da Woll kom med sine investeringsplaner i fjor, drev han selskapet Ett aktivum AS, og Spera Holding AS. Begge er nå konkurs, med krav på flere millioner kroner.

Flyplassen som skulle selges

I fjor vår skulle Hol kommune selge tapssluket Geilo Lufthavn Dagali.

Megleren hadde hele 46 på listen over interesserte. Men den som trakk det lengste strået var Bjørn-Arild Woll.

Pengene han bød og vant med fantes ikke. Selskapet Spera Airpark AS som skulle eie flyplassen var ikke engang opprettet, og ble det aldri.

Mistenker økonomisk utroskap

Bostyrer legger til grunn at Woll fant opp selskaper, som han fikk folk til å investere i, uten at selskapene noen gang ble etablert.

Det gjelder «selskap» som Spera Drones AS, Spera Group AS, Spera Airpark AS, True Trout AS, Spera International AS og Spera Help AS.

– Det er helt i tåka, bare tull, alle disse planene som har vært fremsatt. Woll er da også anmeldt for bedrageri av betydelige beløp fra flere personer. Selskapene som er omtalt er enten ikke etablert, eller har ikke blitt brukt slik formålet ble opplyst. Sånn sett er dette bare luftslott, sier bostyrer Erling Opdal.