Hopp til hovedinnhold


Skrinlegger omstridt AMK-prosjekt

Det omstridte kartprosjekt Bliksund skrinlegges av Sørlandet sykehus.

Det omstridte kartprosjekt Bliksund skrinlegges av Sørlandet sykehus, skriver Fædrelandsvennen.

Mer på NRK: Vraker nye ambulansekart

Les også Agderposten: Vraker nytt kartsystem

Bakgrunn: Ambulanser på ville veier

Mer om saken: Tror feilkjøring er historie

- Bliksund har kostet så mye ledelsesressurser og omdømme at det ikke er aktuelt å fortsette satsingen på det. Vi har også så mange andre, store utfordringer ved Sørlandet sykehus at vi ikke kan prioritere dette, sa sykehusdirektør Jan Roger Olsen til styret i Sørlandet sykehus HF i går.

Overfor Fædrelandsvennen antyder han at skandaleprosjektet kan ha kostet sykehuset millionbeløp. Dette skal direktøren sjekke grundigere.

Den tidligere AMK-sjefen Tor Laukvik (som for tiden er ute i 50 prosent permisjon) har sammen med to tidligere ansatte i AMK utviklet kartløsningen. Denne løsningen ble innført for Preshospitale tjenester fra nyttår, før den var skikkelig testet. Da den ble tatt i bruk, viste det seg blant annet at ambulansepersonellet på vei for å hente pasienter, plutselig mistet all informasjon om hvor pasienten skulle hentes.

- Om rundt to uker skal vi tilbake til løsningen vi brukte før nyttår. Vi må omprogrammere 31 ambulanser, det tar en time per bil, sier klinikksjef Ole Georg Vinorum.

Les mer om saken i Fædrelandsvennen