Hopp til hovedinnhold


- Skrev TV-kontrakt da jeg var full på legevakten

Veronica Nilsen husker knapt at hun ble filmet av TVNorge-programmet «Turnuslegene».

Veronica Nilsen husker knapt at hun ble filmet av TVNorge-programmet «Turnuslegene», skriver Side2.

I den nye TVNorge-serien «Turnuslegene» går TV-kanalen tett innpå mennesker som har små og kortvarige sykdommer, men også alvorlige og potensielt dødelige sykdommer.

Programmet, som produksjonsselskapet Storyteller produserte for TVNorge, viser usladdet pasienter med hjerteinfarkt, slag og kraftige anfall.

En av pasientene som er med i programmet er Veronica Nilsen.

Hun ble filmet på legevakten i Arendal, hvor hun var tatt inn for et dypt kutt i armen. Nilsen var alkoholpåvirket og beskriver seg selv om «veldig full».

Hun kan ikke huske å ha skrevet noen kontrakt med TV-selskapene, men Storyteller bekrefter overfor Side2 at de ble gjort, men at det skjedde på legevakten mens Nilsen var full.

- Det er ikke alt jeg husker fra opptakene for jeg var veldig full. Da jeg oppdaget at de filmet meg, satte jeg meg opp fra sykesenga og reagerte veldig. Jeg husket ikke at jeg sa ja til at de kunne filme, men når de sa at jeg hadde sagt det, så var det greit. Jeg husker ikke at jeg skrev under noen avtale, men det stemmer sikkert, sier Nilsen.

Hun sier at TVNorge ikke har tilbudt henne å se opptakene fra den aktuelle natten.

- Jeg var veldig full, gråt og blødde, og husker ikke så mye av hva som skjedde. Jeg vet ikke hvordan det vil komme ut på TV. Jeg er litt redd for hvordan jeg vil framstå, så jeg skulle gjerne ha sett episoden før den blir sendt. Men jeg har ikke fått noen mulighet til det av TVNorge, sier Nilsen til Side2.

- Skrev TV-kontrakt i morfin-rus
Side2 har også vært i kontakt med en annen kvinne som vises i TV-serien.

Hun hevder at produksjonsselskapet ba henne signere TVNorge-kontrakten mens hun var i sterk morfin-rus.

Førsteamenuensis Trygve Bergsåker ved juridisk fakultet ved Universitetet i Oslo er krystallklar på at dersom pasientene har skrevet samtykkeerklæringer med produksjonsselskapet når de var ubevisste, så er ikke avtalen gyldig.

Les mer om saken på Side 2