Hopp til hovedinnhold


Skallet til politimann og slo til ambulansearbeider

En mann i 50-årene fra Finnmark er i Trondenes tingrett dømt til fengsel i 21 dager for at han i juli i fjor ved Harstad travpark skallet til en polititjenestemann og slo til en ambulansearbeider i brystet, melder Finnmarken.

Mannen møtte i retten og erkjente ikke straffskyld.

Fikk smerter i brystet

Mannen reiste rundt på travstevner, og bodde denne gangen i en campingvogn ved travparken. Det ble drukket alkohol, og mannen var beruset. Utpå kvelden fikk han smerter i brystet og det ble ringt til AMK-sentralen. Det ble også utført hjerte- og lungeredning på mannen.

En ambulanse kom til stedet, men mannen nektet å bli med. Han ble overtalt til å legge seg ned, og etter hvert mistet han bevisstheten. Han kom til seg selv etter halvannet minutt, og ble da fortalt at han skulle bli med til sykehuset.

Han reiste seg da opp og gikk mot ambulansearbeideren, dyttet ham i armen, og slå deretter ham med knyttet hånd i brystet.

Politiet tilkalt

Politiet ble da tilkalt. Da de ankom, satt mannen i et rom med en ølboks i hånden. Han ba polititjenestemennene om å reise til et visst varmt sted. Mannen reiste seg opp, tok tak i skjorta til den ene polititjenestemannen og skallet ham i høyre kinnbein. Han forsøkte to ganger til å skalle til politiet - uten å treffe.

Les mer om saken hos Finnmarken