Hopp til hovedinnhold


Sjekk hvilken bil som vant ambulanseanbudet

Etter fire dagers intensiv-testing sto Volkswagens Amarok igjen som klar vinner i ambulanseanbudet, skriver VG.

I dag ble det sendt ut melding til alle helseforetakene i Norge om nyanskaffelsen. Helse-Norge kjøper mellom 80 og 100 ambulanser hvert år.
– Volkswagen Amarok var rett og slett best i alle kategorier, men ja, vi ble overrasket selv da den sto igjen som vinner. Bilen har mange fortrinn, blant annet har den en god vektreserve, det vil si at det er mye vekt å gå på for båre, passasjerer, pasient og utstyr. Den er svært effektiv og laste inn og ut av, og den er god med hensyn til støy bak i sykekupeen, sier prosjektleder for anskaffelser i Helseforetakenes Innkjøpsservice (HINAS), Kjetil Sønvisen.
Tekniske krav talte 40 prosent, brukervennlighet og sikkerhet 30 prosent, og pris 30 prosent i anbudet.
Amarok vant anbudet i klassen under 3,5 tonn i konkurranse med travere som Volkswagens Caravelle. Bilene bygges om i Finland, og kan kjøres med vanlig sertifikat. Alle bilene får firehjulsdrift og dieselmotor.
Det er første gang den robuste pickupen med firehjulsdrift blir å se på norske veier som ambulanse, men den benyttes allerede som ambulanse blant annet i Finland.

I klassen over 3,5 tonn var det Falck Norge Leasings Mercedes Sprinter i kort og lang versjon som ble best.

– I kategori 1 måtte vi avlyse anbudet, og vi vil lyse det ut på nytt. Årsaken var at vi fikk inn tilbud på varebilbaserte ambulanser, og ønsker oss stasjonsvognchassis, for eksempel Volvo V70 eller Mercedes C-klasse, sier Sønvisen.

Les mer om saken hos VG
NB! Ambulanseforum har en sak om anbudet i nummeret som kommer ut i neste uke.