Hopp til hovedinnhold


Sjekk det nye gliset til 330-skvadronen

Sea King har fått partner på bakkenivå. En ny sponset legebil skal hjelpe redningshelikopteret i Bodø, skriver Avisa Nordland.
– Dette er en gave til det norske folk, men det er egentlig en svensk politibil, sier generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse Erik Kreyberg Normann til Avisa Nordland.
Han sitter i det nye utrykningskjøretøyet til 330 skvadronen, en Volvo XC70, sponset av medlemmene i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.
– Det hender at redningshelikopteret er av beredskap, eller at ambulansen er et stykke unna. Da er det flott at redningstjenesten i 330, kan bruke bilen istedenfor, sier ambulanseansatt Loke Gulliksen.
For akuttredningstjenesten i Bodø består av et samarbeid mellom Nordlandssykehuset og redningstjenesten. Ved større og alvorlige ulykker rykker redningshelikopteret fra 330-skvadronen ut og bistår ambulansen. Nå kan de også rykke ut med bil.
– Det er en kjemperessurs for oss. Vi har alltid tidspress og er kun to ambulanser. Vi trenger all den hjelpa vi kan få, sier ambulansearbeider Bente Karlsen.
Les mer om saken hos Avisa Nordland