Hopp til hovedinnhold


Signerte kontrakt for politihelikopter - skal operere fra Tromsø lufthavn

1. mai skal politiet har eget helikopter stående i beredskap i Tromsø, melder Nordlys.
Les også pressemelding fra Justis- og beredskapsdepartementet: Regjeringen sørger for helikopterløsning for politiet i nord
Helikoptrene som i hovedsak vil bli benyttet er av typen AW 169. Dette er den samme modellen som politiets egne helikoptre. Helikoptrene har en rekkevidde på over 470 kilometer, og kan ta med 6 tjenestepersoner med utstyr, skriver Regjeringen i pressemeldingen.

Avtalen trer i kraft 1. mai 2020 og skal ivareta helikopterberedskapen for politiet i Nord-Norge.

Politiet opplyser på sine nettsider at de at på bakgrunn av at Forsvaret flytter sine Bell-helikoptre fra Bardufoss til Rygge, har politiet behov for tilgang til en annen helikopterkapasitet som en del av politiets beredskap i landsdelen.

En anbudsprosess er gjennomført, og i dag ble avtalen for leie av sivile helikoptre signert med leverandøren. Forsvaret opprettholder sin helikopterbistand til politiet i Nord-Norge frem til avtalen trer i kraft.

– Vi er godt fornøyd med å ha fått på plass en avtale som opprettholder politiets helikopterberedskap på lengre sikt, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet.

Airlift AS tildeles kontrakten som har en varighet på fire år med opsjon på ytterligere tre år. Avtalen innebærer tilgang til helikopterkapasitet som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, 365 dager i året med én times beredskap.

Helikoptrene opererer fra Tromsø lufthavn, og vil støtte Troms, Nordland og Finnmark politidistrikt.

Les mer om saken hos Nordlys